smoll-banner--2



Mirante do Gavião | Atelier O'Reilly

a 13
Photo © Luciano Spinelli

The project Mirante do Gavião is a sustainable hotel in Novo Airão, in the Amazon, located along its tributary Rio Negro. Because of its natural wealth, this place is considered among the richest and most important ecosystems of the Amazon river. The project was developed, based on a fully sustainable planning and provides for the use of tools, materials and local and indigenous building technologies that minimize environmental impact.
The riverside community has been building wooden boats for years with the traditional techniques passed from father to son. The inn was designed as an inverted boat so as to encourage the preservation of the traditional building techniques and also to draw workforce from the local population. We designed the project in a way that it would include: housing units, operational areas, service areas, recreation areas, among other uses, designed to interact with the natural landscape, which is recognized as the protagonist of the hotel.
The idea was to raise the built level, above ground, all the while, letting nature continue growing around it without barriers, in a wild and natural way, without having to waterproof the soil. Taking into account the vernacular architecture, the chalets were raised on stilts so as to allow lower ventilation which would reduce moisture levels and result in lowered internal temperature. The proposal involves construction types on very high stilts that are connected to each other by high traffic system decks. Thus, the architecture rests on the ground, but clearly has no impact on it. The project seeks to integrate architecture, landscape and society. (adapted text via)

a 10
Photo © Thais Antunes

a 1
Photo © Thais Antunes

a 14
Photo © Thais Antunes

To project Mirante do Gavião είναι ένα ξενοδοχείο αειφόρου ενέργειας στο Novo Airão, στον Αμαζόνιο, που αναπτύσσεται κατά μήκος του παραποτάμου Rio Negro. Εξαιτίας του φυσικού της πλούτου, η περιοχή συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πλουσιότερα και σημαντικότερα οικοσυστήματα του Αμαζόνιου. To project βασίστηκε σε σχεδιασμό που επιτρέπει πλήρη ενεργειακή αυτονομία και στηρίχτηκε στη χρήση εργαλείων, υλικών και τοπικών οικοδομικών τεχνοτροπιών με στόχο την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.
Η παραποτάμια κοινότητα έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή ξύλινων πλοιαρίων με παραδοσιακές τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Το πανδοχείο σχεδιάστηκε σαν την καρίνα ανεστραμμένου πλοιαρίου, με στόχο την ενθάρρυνση της διατήρησης των παραδοσιακών τεχνικών και την προσέλκυση εργατικού δυναμικού από τον ντόπιο πληθυσμό. Η υλοποίηση του project έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλάβει: κοιτώνες, χώρους κοινής χρήσης, χώρους αναψυχής, μεταξύ άλλων, σχεδιασμένων έτσι ώστε να έχουν άμεση σχέση με το φυσικό τοπίο,  που είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του ξενοδοχείου.
Η βασική ιδέα ήταν να ανυψωθεί το επίπεδο ανοικοδόμησης πάνω από το έδαφος, και παράλληλα να επιτρέπει τη φύση να αναπτύσσεται γύρω του ανεμπόδιστα, χωρίς να χρειάζεται μόνωση από την υγρασία του εδάφους. Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, οι ξενώνες ανυψώθηκαν πάνω σε πασσάλους, έτσι ώστε να επιτρέπεται ο αερισμός κάτω από αυτούς με στόχο τη μείωση της υγρασίας και τη χαμηλή εσωτερική θερμοκρασία. Η πρόταση συμπεριλάμβανε και κατασκευές σε πασσάλους σε μεγάλο ύψος, που συνδεόνται μεταξύ τους με διαδρόμους κυκλοφορίας. Τα κτήρια, λοιπόν, ενώ στηρίζονται στο έδαφος, δεν έχουν καμία καταστρεπτική επίδραση σε αυτό. Το project αποσκοπεί στην ομαλή σύνδεση αρχιτεκτονικής, τοπίου και κοινότητας. (Προσαρμοσμένο κείμενο από εδώ)

b 2
Photo from amazonasemais.com.br

b 3
Photo from amazonasemais.com.br

b 4
Photo from amazonasemais.com.br

b 5
Photo from amazonasemais.com.br

a 6
Photo © Thais Antunes

a 7
Photo © Thais Antunes

a 11
Photo © Thais Antunes

a 12
Photo © Thais Antunes

a 2
Photo © Thais Antunes

b 6
Photo from amazonasemais.com.br

a 5
Photo © Thais Antunes

a 4
Photo © Thais Antunes

a 3
Photo © Thais Antunes



Info:

Architects: Atelier O'Reilly
Location: Novo Airão, Amazon, Brasil
Designers: Patricia O'Reilly, Armando Prieto e Jean Dallazem
Area: 1678.0 m2
Project year: 2014
Photography: Thais Antunes, Luciano Spinelli, Amazonas E Mais
Landscape & Interiors: Clariça Lima Paisagismo

Links: Atelier O'Reilly, Amazonas E Mais, ArchDaily Brasil


Διαδώστε το

VENETA CUCINEbl   designshop          
               
όλοι οι προμηθευτές