smoll-banner--2



Tom's Hut | Schlauch + Fabach

a 8
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel


From the architects:

If a mental coach is also an Austrian songwriter, living his life between extremes, he needs a place, a wooden wilderness and a hut far out as a balance to his life in the middle of the town.

This simple house refers intensively to its environment, follows the contour of a previous, decaying building and was really drafted around a man and his passions. An angular shape encloses space on two levels life in this retreat. Firmly closed on all sides with wooden bars, the hut can open its windows to different views. Totally made of wood and prefabricated it provides everything you need in such a confined space. The hut as a striking identity becomes a partner, a place of retreat, but also for hospitality and personal development. Arrive, find shelter, rest, nourish yourself and find balance within. Then the view outside into the wild. Vision.


a 3
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 9
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 10
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 11
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 13
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 12
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel


Από τους αρχιτέκτονες:

Αν ένας αθλητικός ψυχολόγος είναι, επίσης, και Αυστριακός τραγουδοποιός, και ζει τη ζωή του ανάμεσα στα άκρα, έχει ανάγκη από ένα μέρος, μέσα σε δασικό, παρθένο τοπίο και μια απόμακρη καλύβα για να βρει την ισορροπία της ζωής του μέσα στο κέντρο της πόλης.

Αυτό το απλό σπίτι εντάσσεται απόλυτα στο περιβάλλον του, ακολουθεί το ίχνος ενός παλαιότερου, εγκαταλειμένου κτηρίου και είναι σχεδιασμένο γύρω από τις ανάγκες και τα πάθη ενός ανθρώπου. Το γωνιώδες σχήμα του διαχωρίζει τη ζωή σε δύο επίπεδα. Ερμητικά κλειστό από όλες της πλευρές με ξύλινους τοίχους, ανοίγει παράθυρα σε διαφορετική, κάθε φορά, θέα. Εξ’ ολοκλήρου προκατασκευασμένο από ξύλο, παρέχει ότι είναι απαραίτητο για τη διαβίωση σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο. Το σπίτι με την έντονη ταυτότητά του μετατρέπεται σε σύντροφο, μέρος για χαλάρωση και ηρεμία, αλλά και χώρο φιλοξενίας και προσωπικής αυτοβελτίωσης. Φτάνεις, βρίσκεις καταφύγιο, ξεκουράζεσαι, θρέφεις τον εαυτό σου και βρίσκεις τη χαμένη σου ισορροπία. Και μετά, η θέα εξώ προς το άγνωστο. Οπτασία.


a 6
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 7
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 4
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 5
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 2
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

a 1
Photo © Albrecht Imanuel Schnabel

Project info:
Architects: Heike Schlauch + Robert Fabach
Year: 2011
Photography: Albrecht Imanuel Schnabel

Via: Heike Schlauch
Text adapted to Greek by Arcous

Διαδώστε το

VENETA CUCINEbl   designshop          
               
όλοι οι προμηθευτές