smoll-banner--2




House of Four Courtyards | Stebelski

a 1
Photo © Onnis Luque

From the architect.

Located in the heritage area of the old town of Tacubaya, this house aims to reinterpret the use of the courtyard in a contemporary manner. In the lot there was a very run down structure, which was demolished to build the new house.

A perimeter wall 6 meters high insulates the house from its environment, containing the space. This wall becomes a discreet facade towards the street that respects the height of the neighboring properties and the harmony of the street. On the ground, the house reads like a chessboard, alternating solid volumes and courtyards; but as the house is made of glass throughout, the space is conceived as one: the inside becomes the outside and vice versa.

The metal structure plays an important role in the project, it creates a three-dimensional grid which defines the spaces; it is also slim enough to allow transparency. The structure is visible both in the ceilings and floors giving rhythm and order.

a 10
Photo © Onnis Luque

a 14
Photo © Onnis Luque

a 9
Photo © Onnis Luque

The house has two floors, on the first there are the public spaces: entrance, parking, laundry, kitchen, dining room and study. On the second floor there are three bedrooms with their own dressing rooms and bathrooms. The living room, double height, spatially connects the two floors, stairs and courtyards.

The vegetation of the courtyards becomes a part of the house, giving the impression of living in contact with the outside. Thanks to the courtyards, the sun bathes the house all day creating a play of reflections and shadows that animate the space.

The roof is a garden with a glass cube protruding amid the plants; it regulates the temperature of the house and is the ideal place to read, watch the vegetation and the roofs of the old town of Tacubaya.
_

a 12
Photo © Onnis Luque

a 3
Photo © Onnis Luque

a 2
Photo © Onnis Luque

a 7
Photo © Onnis Luque


Από τον αρχιτέκτονα:

Η κατοικία αυτή, που βρίσκεται στην παλιά πόλη πολιτιστικής κληρονομιάς Tacubaya, προσπαθεί να επανερμηνεύσει τη χρήση της αυλής σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο. Στο οικόπεδο προϋπήρχε μια παλιά κατασκευή που είχε υποστεί σημαντικές φθορές από το χρόνο και χρειάστηκε να κατεδαφιστεί για να χτιστεί το νέο κτήριο.


Ένας περιμετρικός τοίχος ύψους 6μ. απομονώνει το σπίτι από το περιβάλλον του, και περιέχει τον κατοικήσιμο χώρο. Ο τοίχος αυτός αποτελεί μια διακριτική πρόσοψη προς την πλευρά του δρόμου που σέβεται το ύψος των γειτονικών κτηρίων και την γενικότερη αρμονία του δρόμου. Στην κάτοψή του το σπίτι δίνει την εντύπωση μιας σκακιέρας, με εναλλασσόμενους συμπαγείς όγκους και αυλές. Επειδή όμως το κτήριο είναι επενδεδυμένο με γυαλί ο χώρος γίνεται αντιληπτός ως ενιαίος. Το εσωτερικό γίνεται εξωτερικό και αντιστρόφως.

Η μεταλλική κατασκευή έχει ιδιαίτερο ρόλο στο project γιατί δημιουργεί ένα τρισδιάστατο δίκτυο που καθορίζει τους χώρους. Επίσης, είναι αρκετά λεπτή ώστε να επιτρέπει την διαφάνεια. Ο μεταλλικός σκελετός είναι ορατός και στις οροφές και τα δάπεδα για να δίνει ρυθμό και τάξη.


a 4
Photo © Onnis Luque

a 8
Photo © Onnis Luque

a 13
Photo © Onnis Luque

a 17
Photo © Onnis Luque

a 5
Photo © Onnis Luque

a 20
Photo © Onnis Luque

Το σπίτι διαθέτει δύο ορόφους. Στον πρώτο υπάρχουν οι κοινόχρηστοι χώροι: είσοδος, parking, χώρος πλύσης, κουζίνα, τραπεζαρία και γραφείο. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια με τα δικά τους μπουντουάρ και μπάνια. Το καθιστικό, το οποίο έχει διπλό ύψος, ενώνει μέσα στο χώρο τους δύο ορόφους, τις σκάλες και τις αυλές.

Η βλάστηση στις αυλές γίνεται μέρος του σπιτιού, δίνοντας την εντύπωση ότι οι ένοικοι ζουν σε επαφή με το έξω. Εξαιτίας των αυλών, το φως του ήλιου λούζει το σπίτι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργώντας ένα παιχνίδι αντανακλάσεων και σκιών που δίνουν ζωή στο χώρο.

Η ταράτσα είναι ένας κήπος με έναν κύβο να ξεπροβάλλει μέσα από τα φυτά. Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σπιτιού και είναι το ιδανικό μέρος για να διαβάζει κανείς και για να ατενίζει την βλάστηση και τις στέγες της παλιάς πόλης της Tacubaya._

a 11
Photo © Onnis Luque

a 15
Photo © Onnis Luque

a 16
Photo © Onnis Luque

a 18
Photo © Onnis Luque

a 19
Photo © Onnis Luque

a 21
Photo © Onnis Luque

a 22
Photo © Onnis Luque

a 23
Photo © Onnis Luque

a 24
Photo © Onnis Luque

a 6
Photo © Onnis Luque
 
Project Info:
Architect: Andrés Stebelski Arquitecto
Location: San Miguel Chapultepec, 11850 Mexico City, Federal District, Mexico
Project Area: 315.0 m2
Project Year: 2013
Photographs: Onnis Luque

Via: Andrés Stebelski Arquitecto, Archdaily
Text adapted to Greek by Arcous

Διαδώστε το


b 1
Ground Floor Plan © Andrés Stebelski
b 2
First Floor Plan © Andrés Stebelski
b 3
Section © Andrés Stebelski
b 4
Courtyards Plan © Andrés Stebelski



VENETA CUCINEbl   designshop          
               
όλοι οι προμηθευτές