smoll-banner--2



Python House | Panacom

a 2
Photo © Aleksey Naroditsky

The Python House is the project of architectural firm Panacom that was awarded first prize at the Best Modern Interior category of the Russian competition PinWin. The central concept behind its design is the snake-like form in which the main volumes of the building are developed. The ground floor hosts the entrance and the public zones while the private rooms unfold on the first floor like a python’s figure.

The house’s interior design is also quite extraordinary, featuring the color palette and the forms that characterized modernism in the 60’s. The diamond shaped colorful grid that covers the fireplace emphasizes the double height of the living room and stands as distinctive geometric pattern with a vintage quality. The textiles, the materials and the decorative items throughout the entire building are also reminiscent of past decades despite the fact that the house was completed only two years ago.

a 3
Photo © Aleksey Naroditsky

a 4
Photo © Aleksey Naroditsky

a 1
Photo © Aleksey Naroditsky

a 13
Photo © Aleksey Naroditsky

According to the architects:

Flexible scope of the second floor, closed in a wooden shell, like a snake crawls on the ground floor stone box. All areas of the house are lined up in a straight line, starting from the open for all the input zone and ending with the private rooms - master bedroom. This line is folded in half and raises the private part of the second floor. Underground in a separate building, a swimming pool overlooking the surface of a small pavilion with lounge and terrace. Natural light gets into the pool through two small clerestory. Just separate volume at the entrance to the site is worth an economic unit with a garage. All the buildings are connected by underground passages._

a 35
Photo © Frank Herfort

a 21
Photo © Frank Herfort

a 27
Photo © Frank Herfort

a 19
Photo © Frank Herfort

a 20
Photo © Frank Herfort

To Python House είναι το project της αρχιτεκτονικής εταιρείας Panacom, το οποίο βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο της κατηγορίας καλύτερου interior design στο ρώσικο διαγωνισμό PinWin. Η βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό της κατοικίας είναι το οφιοειδές σχήμα με το οποίο αναπτύσσονται οι βασικοί όγκοι του κτηρίου. Ο ισόγειος όροφος φιλοξενεί την είσοδο και τις κοινόχρηστες ζώνες, ενώ οι ιδιωτικοί χώροι ξετυλίγονται, όπως η φιγούρα του πύθωνα, στον πρώτο όροφο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του σπιτιού είναι επίσης ιδιαίτερος και χαρακτηρίζεται από τη χρωματική παλέτα και τις φόρμες που μεσουρανούσαν στο κίνημα του μοντερνισμού τη δεκαετία του 60. Το πολύχρωμο ρομβοειδές διακοσμητικό πλέγμα που καλύπτει το τζάκι δίνει έμφαση στο διπλό ύψος του καθιστικού και κυριαρχεί στο χώρο σαν γεωμετρικό μοτίβο με vintage διάθεση. Τα υφάσματα, τα υλικά επικάλυψης και τα διακοσμητικά αντικείμενα σε όλο το κτήριο επίσης θυμίζουν παλαιότερες δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι το κτήριο είναι νεόδμητο και η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε μόλις πριν δύο χρόνια.

a 28
Photo © Frank Herfort

a 18
Photo © Frank Herfort

a 32
Photo © Frank Herfort

a 31
Photo © Frank Herfort

a 33
Photo © Frank Herfort

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες:

Ο ευέλικτος όγκος του δεύτερου ορόφου, κλεισμένος μέσα στο ξύλινο κέλυφός του, έρπει σαν φίδι προς τον πέτρινο όγκο του ισόγειου ορόφου. Όλες οι ζώνες στο σπίτι είναι τοποθετημένες σε μία γραμμή, ξεκινώντας από την ζώνη εισόδου και καταλήγωντας στην ιδιωτική ζώνη με την κύρια κρεβατοκάμαρα και τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια. Αυτή η γραμμή διπλώνεται στα δύο και ανεβάζει την ιδιωτική ζώνη στον 2ο όροφο. Υπόγεια, σε ένα διαφορετικό κτήριο, υπάρχει η πισίνα με θέα προς το μικρό περίπτερο με καθιστικό και βεράντα. Το φυσικό φως φτάνει στην πισίνα μέσα από φεγγίτες. Προκειμένου να ξεχωριστούν οι διάφορες ζώνες στην είσοδο προτιμήθηκε η λύση μιας οικονομικής μονάδας με χώρο για parking. Όλα τα κτήρια επικοινωνούν με υπόγειους διαδρόμους._

a 36
Photo © Frank Herfort

a 37
Photo © Frank Herfort

a 24
Photo © Frank Herfort

a 1
Photo © Frank Herfort

a 22
Photo © Frank Herfort

a 26
Photo © Frank Herfort

a 23
Photo © Frank Herfort

a 17
Photo © Frank Herfort

a 15
Photo © Frank Herfort

a 2
Photo © Frank Herfort

a 3
Photo © Frank Herfort

a 14
Photo © Frank Herfort

a 8
Photo © Aleksey Naroditsky

a 7
Photo © Aleksey Naroditsky

a 9
Photo © Aleksey Naroditsky

Project Info:
Architects: N.Tokarev, A.Leonovich, I.Aliabieva, E.Chernyshova
Interior Design: M.Saxon
Design Engineer: S.Bogoslovsky
Photography: A.Naroditsky, F.Herfort

Via: Panacom, Archi.Ru
Original texts by Arcous

Διαδώστε το


b 1
Site Plan © Panacom
b 4
Floor Plan © Panacom

b 3
Section © Panacom

b 2
Model © Panacom
VENETA CUCINEbl   designshop          
               
όλοι οι προμηθευτές