smoll-banner--2

Ιnverted Warehouse/Townhouse|Dean/Wolf architects

5-p
Εντυπωσιακή μετατροπή παλιού βιομηχανικού κτηρίου/αποθήκης σε σύγχρονη αστική κατοικία στην περιοχή Tribeca της Νέας Υόρκης από τους Dean/Wolf architects σε συνεργασία με την designer EJ Seong. Tο αρχικό κτήριο, πάνω στο οποίο βασίστηκε η μελέτη, δεν ήταν παρά ένα εσωστρεφές κέλυφος χωρίς εξωτερικούς χώρους αναψυχής. Η έλλειψη επαφής με το εξωτερικό περιβάλλον και η προσπάθεια ένωσης του έξω με το μέσα αποτέλεσε το βασικό concept σχεδιασμού της κατοικίας. 
1-p
photo © Paul Warchol
2-p
photo ©Paul Warchol

Προκειμένου να επιτευχθεί η σύζευξη του εξωτερικού με το εσωτερικό οι αρχιτέκτονες κατέφυγαν στην αναστροφή των όρων. Από τον κεντρικό όγκο του κτηρίου αφαιρέθηκαν 3 όγκοι που λειτούργησαν σαν διώροφα αίθρια δημιουργώντας διάταξη καθοδικής σπείρας. Τη λογική της αναστροφής των όρων τη διατήρησαν ακόμη και στη θέση της κυρίας εισόδου, η οποία τοποθετήθηκε στον 5ο όροφο του κτηρίου, εκεί που βρίσκεται το κύριο σαλόνι, σε στενή σχέση με το roof garden και τη θέα στο γοητευτικό Manhattan. H κύρια είσοδος εξυπηρετείται από ανελκυστήρα, ο οποίος διατρέχει το εσωτερικό του κτηρίου, ορίζοντας τον κάθετο άξονά του.

3-p
photo ©Paul Warchol
4-p
photo ©Paul Warchol
6-p
photo ©Paul Warchol
Η κάθετη ανάπτυξη του κτηρίου τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη χρήση κάθετων πάνελς από ατσάλι corten που λειτουργούν σαν επένδυση του εσωτερικού φλοιού του κτηρίου τα οποία εναλλασσόμενα με τους υαλοπίνακες οριοθετούν τους εσωτερικούς χώρους και τα αίθρια, κατευθύνοντας με έξυπνο τρόπο το φυσικό φως στο εσωτερικό του κύριου όγκου του κτηρίου, από την οροφή μέχρι και τον 1ο όροφο.
7-p
photo ©Paul Warchol

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Dean/Wolf architects
Τοποθεσία: Tribeca, Manhattan, New York, USA
Επίβλεψη: Kathryn Dean, AIA
Κύριος αρχιτέκτονας του project: Charles Wolf
Project Designer: Eunjeong Seong
Χρονιά: 2010
Ολικό εμβαδό: 10,500 f2/ 975.48m²
Φωτογράφος: Paul Warchol

Κείμενο: Arcous
Πηγές: www.dean-wolf.com | www.archdaily.com  | www.archrecord.construction.com


Inverted Warehouse/Townhouse|Dean/Wolf architects
8-p
photo ©Paul Warchol
The old industrial building/warehouse in Tribeca was impressively adapted to a contemporary urban residence. The project was undertaken by Dean/Wolf architects in collaboration with designer EJ Seong. The original building was a rather introvert structure with no available outdoors grounds. The main concept of the project was to unite the exterior with the interior of the building
9-p
photo ©Paul Warchol
10-p
photo ©Paul Warchol
11-p
photo ©Paul Warchol
In order to accomplish the desired effect, the designing team reinvented the notion of space by inverting the traditional townhouse structure and placing the garden plots indoors. From the center of the building 3 two-story volumes were removed to allow natural light into the core of the structure, in a configuration of a downward spiral. The concept of inverting the townhouse basic structure also led to the placement of the main entrance to the 6th floor of the building, where the main living room is situated close to the terrace with the magnificent view of Manhattan. The main entrance is accessed by an indoors elevator that defines the vertical axis of the building.
12-p
photo ©Paul Warchol
13-p
photo ©Paul Warchol
The vertical construction of the building is accentuated by the use of vertical panels of corten steel that serve as the lining of the inner shell. The interior spaces and terraces are defined by the corten steel alternating with burgundy glass panels. Through the openings, the natural light is directed through the core of the building from the roof to the 1st floor.
drawigns-3d-1  drawings-3d-3
drawings-3d-2
drawings-1-floorplans
drawings-2-Section

Architectural company: Dean/Wolf architects
Location: Tribeca, Manhattan, New York, USA
Partner in Charge: Kathryn Dean, AIA
Project Architect: Charles Wolf
Project Designer: Eunjeong Seong
Project Year: 2010
Total Surface Area: 10,500 f2/ 975.48m²
Photographer: Paul Warchol

Text: Arcous
Sources:www.dean-wolf.com | www.archdaily.com  | www.archrecord.construction.com

Διαδώστε το

VENETA CUCINEbl   designshop          
               
όλοι οι προμηθευτές